Zoekmachine Adverteren

SEA: Zoekmachine adverteren

Hoe bereik je je ideale publiek het snelst? Met advertenties die perfect op hen afgestemd zijn! Bij bezoekers die via een advertentie op je website terechtkomen, is de kans 50% groter dat ze overgaan tot een aankoop dan bij bezoekers die via de organische zoekresultaten op je site komen.

Meetbaar resultaat

‘Het gaat wel goed’, zul je bij ons niet snel horen. ‘De afgelopen 6 maanden zijn we 43% zichtbaarder geworden in Google’ lijkt er meer op.

Flexibele overeenkomsten

Waar veel marketingpartijen langdurige contracten gebruiken, kun je bij ons maandelijks opzeggen. We willen dat je blijft omdat je tevreden bent, niet omdat je niet anders kan.

Alles onder één dak

Bij Robinq kun je een website of webshop laten maken én je online marketing onderbrengen. Je bent dus in één keer klaar!

Zoekmachine adverteren: hoe werkt het?

Als je iets googelt, wat is dan het eerste dat je ziet, helemaal bovenaan op de zoekresultatenpagina? Juist: advertenties.

Deze advertenties vallen onder de noemer zoekmachine adverteren, of search engine advertising (SEA). De grote zoekmachines hebben hun eigen platform waarop bedrijven hun advertentiecampagnes kunnen creëren en plaatsen. Adverteer je bij Bing, dan heet dit platform Bing Ads; Google advertenties plaats je via het platform Google Ads.

Wil je meer weten over zoekmachine adverteren?

Onze marketing specialisten helpen je graag verder met al je marketing wensen.

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren of search engine advertising (SEA) stelt je in staat de juiste persoon op het juiste moment te bereiken. De advertenties die je vaak bovenaan in de zoekresultaten ziet als je een zoekopdracht in de zoekmachine hebt ingevoerd, zijn afgestemd op de zoektermen die jij hebt gekozen. Zo werkt SEA: je adverteert doelgericht en op specifieke zoektermen in de zoekmachineresultaten en op andere platformen die bijvoorbeeld van Google of Bing zijn, zoals Google Shopping.

Search Engine Marketing
Google ads

Jouw advertenties, jouw doelgroep

De advertenties die je creëert om op de zoekresultatenpagina te verschijnen, zijn aangepast op de zoekopdracht die de zoeker invoert. Je kunt als adverteerder op deze manier precies aangeven op welke zoekwoorden je met je advertentie gevonden wilt worden.

De mogelijkheid om bij specifieke zoekwoorden te adverteren, maakt zoekmachine adverteren dus heel doelgericht. Enkel zoekers die zoeken op termen gerelateerd aan jouw product of dienst zullen jouw advertentie te zien krijgen.

Betaal alleen voor kliks

Als je adverteert via Bing Ads of Google Ads, betaal je alleen op het moment dat een zoeker daadwerkelijk op je advertentie klikt en op je website terechtkomt. We noemen dit systeem het PPC-systeem, waarin PPC staat voor pay per click.

Dit systeem biedt jou als ondernemer veel mogelijkheden, mits je goed gebruikmaakt van zoekmachine adverteren en doordachte advertenties plaatst. Het is bijvoorbeeld van groot belang om aandacht te besteden aan:

  • Juiste afbakening van de doelgroep. Je hebt er baat bij je doelgroep goed af te bakenen, zodat je alleen adverteert bij zoekers van wie het interessegebied aansluit bij jouw aanbod.
  • Duidelijke, eenduidige advertenties. Met het misleiden van zoekers schiet je niets op: je betaalt voor elke klik en wilt dus dat het conversiepercentage van je advertentiecampagne zo hoog mogelijk ligt. Misleidende advertenties brengen daarnaast het gevaar met zich mee dat de zoekmachine je advertenties als niet relevant ziet, wat negatieve consequenties kan hebben op je kwaliteitsscore. Met een lagere kwaliteitsscore betaal je hogere prijzen voor je advertenties en is het moeilijker om bovenaan te komen met je advertentie.

De voordelen van zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren heeft veel impact: goede campagnes kunnen je bedrijf vooruithelpen en je op korte termijn winst opleveren. De meest in het oog springende voordelen van zoekmachine adverteren zijn hieronder genoemd.

  • Bij bezoekers die via een advertentie op je website terechtkomen, is de kans 50% groter dat ze conversie opleveren dan bij bezoekers die je website vinden via de organische zoekresultaten.
  • Met SEA trek je snel veel relevante bezoekers naar je website. De organische zoekresultaten leveren vooral veel kliks op als je hoog in de zoekresultaten staat, wat veel tijd en inspanning kost. Een goede advertentie is een stuk sneller geplaatst en levert dus op de korte termijn al resultaat op.
  • De zoeker die op je advertenties klikt, is relevant en heeft al interesse getoond in je aanbod door op een zoekterm te zoeken die overeenkomt met jouw aanbod. Als je je goed in je doelgroep hebt verdiept en hier je advertenties op afstemt, kun je er dus zeker van zijn dat je advertenties ook daadwerkelijk in aanraking komen met de juiste doelgroep.
Search Engine Marketing

Waarom zoekmachine adverteren?

We hebben een aantal grote voordelen van zoekmachine adverteren overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

  • Je adverteert doelgericht en kunt zelf het publiek selecteren dat jouw advertenties te zien krijgt. Zo breng je je aanbod alleen onder de aandacht bij mensen die, door hun zoekopdracht, expliciet hebben aangegeven hierin geïnteresseerd te zijn.
  • Zoekmachine adverteren biedt je snel resultaat. Om met je website bovenaan in de organische zoekresultaten te komen, moet je een grote tijdsinvestering doen en continu de concurrent voorblijven om je goede positie te behouden. Met SEA sta je gelijk bovenaan, nog boven de organische zoekresultaten, en neemt jouw aanbod dus gelijk een centrale positie in op de zoekresultatenpagina.
  • Door het PPC-systeem betaal je pas als een zoeker oprecht geïnteresseerd is en op jouw advertentie klikt.
  • Als een potentiële klant via een advertentie op je website komt, is de kans op aan aankoop 50% groter dan wanneer een bezoeker vanuit de organische zoekresultaten doorklikt naar je website.
  • Doordat je het effect van je advertentiecampagne realtime kunt inzien, kun je je advertentie doorlopend optimaliseren om je ideale doelgroep nog beter aan te spreken.
Laptop

Zoekmachine adverteren: zelf doen of uitbesteden?

Zelf advertenties maken in Bing Ads of Google Ads is goed mogelijk en kan het aantal bezoekers en conversies op je website in korte tijd doen toenemen. Je hebt de touwtjes dan zelf in handen en houdt de kosten laag.

Besteed je zoekmachine adverteren uit, dan heb je de beschikking over specialistische kennis die voor jouw campagne wordt ingezet. Een SEA-specialist weet het onderste uit de kan te halen doordat hij goed op de hoogte is van zoek- en klikgedrag van internetgebruikers. Ook heeft hij de expertise in huis om de uitwerking van je campagnes nauwkeurig bij te houden en deze steeds zo te optimaliseren dat jouw ideale bezoeker effectief wordt aangesproken.

Terwijl de SEA-specialist voor jou datgene doet waar hij goed in is, kun jij ondertussen je tijd en aandacht volledig aan je bedrijf schenken en zo ook doen waar jij goed in bent.

Wat kost zoekmachine adverteren?

Het mooie van zoekmachine adverteren is dat je de kosten zelf in de hand hebt. Je biedt op het plaatsen van advertenties bij bepaalde zoekwoorden en kunt dus bieden tot een bovengrens die je zelf bepaalt. Je betaalt vervolgens per klik op je advertentie en kunt een maximumbedrag instellen dat je hierin wilt investeren. Overschrijd je dit budget, dan wordt je advertentie niet meer weergegeven, waardoor de kosten niet verder kunnen oplopen en je altijd binnen je van tevoren vastgestelde budget blijft.

Zet ons aan het werk met jouw zoekmachine adverteren.

Met onze kennis van WordPress, converterende websites én online marketing zorgen we voor mooie, slimme én Google vriendelijke websites. Wat wil je nog meer? Neem snel contact met ons op!